Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Jak podporuje malování podle čísel rozvoj dětí

Malování podle čísel není koníčkem a odreagováním pouze pro dospělé osoby, skvěle může jako rozvojová aktivita pomoct i dětem. Plátno s předtištěnými čísly dokonale navede každého. Barvy a štětce jsou součástí každé sady, proto je možné se na malování vrhnout okamžitě, tak jak to děti mají rády, žádné dlouhé čekání.

Aktivita, která je zdravá

V dnešní době elektroniky, kdy děti až nezdravě často tráví svůj volný čas před televizí nebo u tabletu, bývá hodně těžké je zabavit. Nejen tak pro něco, co by je zároveň pozitivně obohatilo, se děti dokážou nadchnout. Malování podle čísel je kreativní aktivita, která se může stát oblíbenou činností nejen holčiček, ale i chlapců.

Podpora a rozvoj motoriky

Malováním podle čísel se děti učí používat různé pomůcky a barvy – a své pohyby koordinovat. Netrefí-li se přímo jak mají, tak to vůbec nevadí, od toho malování také je. Malování podle čísel pro děti skvěle rozvíjí celkovou motoriku.

Uvolnění, zažehnání stresu

Pozvolným malováním a soustředěním se i děti dokážou zklidnit a celkově zrelaxovat. Ne každá dětská aktivita toto může nabídnout.

Zlepšení koncentrace

Při malování je potřebné se soustředit. Děti bývají cílevědomé a lační po pochvale, o to více se budou snažit vytvořit dokonalý obrázek a co nejvíce dávat pozor, aby malby vypadaly tak, jak mají. Oblíbené jsou třeba obrazy malování podle čísel – zvířata.

Společná aktivita

Tuto aktivitu lze provádět ve větším kruhu, nikdo na ni nemusí být sám. Děti malují společně s rodiči, prarodiči nebo kamarády. Každý může malovat svůj obrázek nebo zcela stejný a výsledky si poté porovnají.

Řešení nenadálých situací

Mnohým dětem, které udělají nějakou chybu, se hned zboří celý svět. Malování podle čísel děti učí, že žádná chyba není tragédií, a že vše se dá napravit – nejen přetáhnutím barvou.

Tipy na obrazy

Děti bude nejvíce bavit vymalovávat takový obraz, k němuž budou mít nějakou vazbu. Například to mohou být obrazy se zvířaty nebo s jejich oblíbenými pohádkovými hrdiny. Starší děti si určitě oblíbí malování podle čísel Marvel, Harryho Pottera, různá auta nebo postavy z Ledového království.

Mladší dětičky jistě nejvíce potěší jejich oblíbené zvířátko: pejsek, kočička, medvídek, koník, pro holčičky například jednorožec, králíček, zvířátka ze zoo nebo vodního světa a obdobné motivy.