Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

4 důvody, proč je malování podle čísel prospěšné pro (nejen) duševní zdraví

Péči o své duševní zdraví bychom měli věnovat velkou pozornost. Doba je značně uspěchaná a mnohdy se tak vystavujeme více stresu, než můžeme zvládnout. Je proto třeba najít ideální volnočasovou aktivitu, při které ulevíte své mysli a přijde na jiné myšlenky. Tou může být právě malování podle čísel.

Eliminace stresu

Malování obecně má velký potenciál podpořit naše duševní zdraví. Díky malování podle čísel navíc nemusíte být zrovna profesionál se štětci a barvy. Můžete být úplný začátečník, a přesto se s chutí ponořit do procesu tvorby obrazu. Plátno s předpřipravenou kresbou vás povede krok po kroku a vám tak pod rukama bude vznikat jedinečné dílo.

Kreativní činnost jako je malování výrazně snižuje příznaky stresu, vaše tělo i mysl tak bude moci zrelaxovat. Vymalováváním jednotlivých políček svou pozornost zaměříte na jediný úkol – a ostatní myšlenky tak ustoupí do pozadí. Alespoň na chvilku si můžete odpočinout od každodenního stresu.

Zvládání emocí

Vysoká hladina stresu nás ovlivňuje v mnoha směrech. Velký vliv má zejména na náladu. Pokud jste dlouhodobě ve stresu, mohou se objevit úzkosti, smutek až vztek a frustrace. Mnohdy stres zasáhne i naše fyzické zdraví – s úzkostmi souvisí nevolnost, bolesti a mnoho dalšího. Nejde tedy jen o psychiku, ale i naše tělo.

Díky malování podle čísel minimalizujete stres a zvládnete tak lépe všechny další výzvy, které vás čekají.

Malování podle čísel proti depresi

Stres může být také spouštěčem depresí. Abyste těmto stavům předešli, je důležité dopřát si chvilku pro sebe každý den. Třeba právě s krásným obrazem. Malování je dokonce považováno také jako významná součást terapie deprese, díky němu lze totiž zvýšit své sebevědomí, celkově zlepšit náladu a vrátit se tak na cestu za plnějším životem. Stačí malé krůčky, díky kterým se vyhnete nepříjemným myšlenkám a stresu, což je pro dobré duševní zdraví důležité.

Empatie a tolerance

Nejenže vás malování podle čísel může zbavit negativních emocí jako je stres a další, může také změnit váš pohled na svět. Při této činnosti je totiž třeba všímat si detailů a přemýšlet nad nimi. Na vliv malování byla dokonce provedena studie na dětech. Ukázalo se, že došlo ke zvýšení schopnosti kritického myšlení a empatie. Krom toho byly také tolerantnější vůči ostatním lidem s jiným názorem. V každém případě malování rozvíjí vaši osobnost a posiluje pozitivní myšlení – nehledě na to, kolik vám je let.

Pokud hledáte způsoby, jak uniknout z každodenní reality plné stresu, pak vyzkoušejte malování podle čísel. Vybírat můžete z široké nabídky připravených motivů, či si nechat vyrobit obraz přímo na míru. Chvíle strávené malováním vašeho oblíbeného motivu jsou skvělou podporou a dokážou zlepšit náladu.