Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Tvoření se zažehlovacími korálky – vraťte se do dětských let!

Kreativní tvoření je skvělou volnočasovou aktivitou, při které můžete zrelaxovat, a přitom vytvořit svůj vlastní kousek umění. Nejen mezi dětmi jsou zažehlovací korálky populární! Jde o zajímavou techniku, se kterou zvládnete vytvořit nejrůznější zábavné motivy.

Zažehlovací korálky

Původ zažehlovacích korálků je datován v sedmdesátých letech dvacátého století. Skládačky z korálků, ze kterých lze vytvořit jednotný obrázek vynalezl Dán Malte Haaning. Postupně se tento styl tvoření začal rozšiřovat a mezi dětmi si získal oblibu. Jde totiž o relativně jednoduchý proces, při kterém stačí skládat umělohmotné korálky na podložku. Jsou to malé trubičky, které se po přežehlení spojí v jeden obrázek. Zažehlovací korálky umožňují výrobu zcela libovolného motivu. Je tedy možné si nechat vytvořit i svůj vlastní motiv podle předlohy svého oblíbeného mazlíčka, filmového charakteru apod.  

Kreativní tvoření

Žehlící korálky nabízí rychlé a snadné tvoření. V naší nabídce najdete již připravené sady, stačí tak jen vybrat motiv, který se vám líbí. Skládání korálků na podložku je jednoduché a skvěle se tak hodí pro děti různého věku. Ale tato aktivita si rozhodně získá popularitu i mezi dospělými! Pokud si chcete dopřát chvilku pro sebe, nebo hledáte společnou aktivitu, kterou si užijete i s dětmi, pak jsou zažehlovací korálky výbornou volbou.

Zažehlovací korálky – vzory

V balení najdete všechny potřebné korálky, podložky pro skládání korálků a samozřejmě i předlohu, podle které můžete hned začít skládat.

Nabídka motivů je rozmanitá, záleží tak pouze na vás, pro jaký se rozhodnete. Vzory pro zažehlovací korálky nabídnout v podstatě neomezené možnosti. Dostupné jsou motivy z her, seriálů, zajímavé památky z různých koutů světa a mnohem více.

Vzhledem k tomu, že nabídka motivů je opravdu rozmanitá, každý snadno najde svůj oblíbený motiv. Mezi oblíbenými designy najdete také třeba zažehlovací korálky – zvířátka, dále pak populární osobnosti nebo jednoduché motivy ovoce. Obrázek podle svého gusta si tak jistě najdou děti i dospělí.

Zažehlovačky z vlastní fotky

Navíc si můžete nechat vytvořit také svou originální předlohu podle vlastní fotografie. Jakmile budete mít hotovo, stačí už jen celé své dílo přežehlit, aby se korálky spojily. Vznikne tak krásná sjednocená dekorace , kterou si můžete ihned někam vystavit.

Při skládání zažehlovacích korálků si můžete užít spoustu legrace se svými dětmi, nebo si naopak dopřát chvilku pro sebe a vrátit se s touto populární zábavou do dětských let. Jelikož jde o nenáročnou aktivitu, dospělí u ní můžou skvěle zrelaxovat a pro děti poslouží kromě skvělé zábavy i k rozvoji jemné motoriky a kreativity.