Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Mona Lisa: Vytvořte si vlastí originální obraz

Mona Lisa je jedním z nejznámějších symbolů umění. Tento obraz si však hravě můžete vytvořit i sami doma. Během chvíle se z vás stane Leonardo Da Vinci, malování zvládnete i jako začátečník. Obrys s čísly vás obrazem provede krok po kroku.

Louvre

Louvre je jedním z nejnavštěvovanějších muzeí na světě, nabízí totiž pohled na mnoho významných uměleckých děl. Jestliže vás láká dovolená v Paříži, toto místo byste rozhodně neměli minout. Obzvláště, pokud chcete na vlastní oči spatřit jedinečné obrazy s bohatou historií. Milovníci umění se sem sjíždějí ze všech koutů světa, aby zde spatřili ty největší skvosty nejenom na malířských plátnech, ale také i sochy a jiné umělecké výtvory.

Leonardo Da Vinci

Jedním z velmi významných umělců je Leonardo Da Vinci. I několik z jeho výtvorů můžete spatřit v Louvru. Tento velikán rozhodně předběhl svou dobu. Ve všech jeho dílech můžete spatřit nadčasovost, a dokonce i skryté symboly. Jestlipak najdete nějaký i na jeho nejslavnějším obraze, již zmíněné Mona Lisy? Ovšem umění rozhodně nepatří pouze do muzeí, svůj vlastní originální kousek si můžete vytvořit i doma.

Obraz Mona Lisa

Tento obraz je tak ceněný, že byl v roce 1911 dokonce ukraden z galerie Louvre. Následně po jeho nalezení byl zkoumán rentgenem, zda se jedná skutečně o originál – a přišlo se na zajímavou věc. Původně měla totiž Mona Lisa vousy! Až následně byly přemalovány. Šušká se tedy, že předlohou mohl být i Da Vinciho vousatý milenec!

Nabízí se jedinečná příležitost vytvořit si tento obraz vlastníma rukama. Nemusíte k tomu být zrovna umělec, potřebovat budete pouze specifické plátno a další doplňky, které můžete zakoupit v jedné sadě. Ovšem stejně jako originál – bez vousů.

Malování podle čísel

Malování podle čísel nabízí možnosti i pro ty, kteří s malováním nemají příliš zkušeností. V sadě vám totiž přijdou všechny potřebné barvy, štětce a plátno s načrtnutým motivem označeným čísly. Ta už pak stačí pouze vymalovat příslušnými barvičkami. Obraz můžete zvolit v různých velikostech, nabízí se tak velké plátno, které se stane skvělou dekorací vašeho interiéru, či menší plátno. A vytvořit si můžete například zrovna originální obraz Mony Lisy, který by vám i Leonardo Da Vinci mohl klidně závidět!

Diamantové malování

Kromě klasického malování se nabízí také diamantové malování. Potřebovat nebude štětce ani barvy, stačit vám bude troška trpělivosti. Jedná se o lepkavé plátno, které je označeno symboly. Podle těch pak už jen stačí lepit jednotlivé diamanty za pomoci diamantovacího pera. Vrhněte se do tvoření a pozorujte, jak vám pod rukama vzniká jedinečný obraz. Ten se navíc na světle krásně třpytí, takže rozhodně upoutá pozornost.

Diamantové i malované obrázky jsou působivé, přičemž vytvořit si je zvládnete i pokud se neřadíte mezi umělci. Jedná se o skvělou volnočasovou zábavu, při které zrelaxujete a odměnou vám bude netradiční obraz.