Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Malování podle čísel vs. diamantové malování vs. tečkování. Jak se od sebe liší?

Kreativní tvoření podporuje a rozvíjí naši mysl, vyberte si proto tu pravou činnost pro sebe. Pro začátečníky i pokročilé se nabízí různé možnosti. Malování podle čísel, diamantové malování, nebo tečkování? Seznamte se s těmito metodami a zvolte jednu z nich, či třeba rovnou všechny.

Malování podle čísel

Malování podle čísel se hodí pro všechny, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je malovat jako opravdový umělec. Nemusíte mít spoustu zkušeností – celý proces je navržen tak, aby ho zvládl i úplný začátečník. V sadě proto dostanete vše, co budete potřebovat. Na vás už jen zbývá pustit se do tvoření.

Tím nejdůležitějším prvkem je plátno vybrané velikosti, na kterém je předpřipravený motiv. Načrtnut je tenkými linkami, která vytváří jednotlivá políčka označená číslem. Ke každému číslu je poté přirazen kalíšek s barvou. Nemusíte se tedy vyznat v teorii malování, namísto toho se pusťte rovnou do tvoření. V sadě dostanete také štětce různých velikostí, abyste se mohli zaměřit i na ty nejmenší detaily. Dále pak máte na výběr ze srolovaného plátna, či plátna napnutého na rám. Plátno s rámem je perfektní volbou, jelikož se můžete rovnou pustit do malování a výsledek si pak pověsit na zeď.

Diamantové malování

Diamantové malování je další kreativní činností, při které můžete skvěle zrelaxovat. Nebudete potřebovat štětce a barvy, ovšem výsledkem bude také jedinečný obraz. V sadě dostanete plátno s natištěnými znaky – každý znak je spárován s určitou barvou diamantu. Za pomoci diamantovacího pera pak stačí lepit jednotlivé kamínky na plátno tam, kam patří. Tato činnost se hodí spíše pro ty trpělivější, práce s drobnými kamínky totiž není zrovna snadná. Ovšem nejedná se o nic složitého, s trochou cviku to zvládne každý. Z jednotlivých diamantů postupně vzniká celistvý obraz, který se krásně třpytí a jeho vzhled je poněkud netradiční. Stane se tak originálním doplňkem vašeho interiéru.

Tečkování

Pokud hledáte něco opravdu netradičního, jistě vás zaujme tečkování. Jedná se o specifickou techniku, u které se obraz skládá z různě velkých teček a koleček. Dostanete tedy plátno s předtištěnými kolečky, které je třeba vyplnit fixem. Díky tečkování můžete zlepšit svou koncentraci a soustředěnost. Práce s těmi nejmenšími detaily je totiž klíčová pro úspěšný výsledek. Při této činnosti tedy rozhodně zapomenete na každodenní starosti a můžete se soustředit pouze na daný moment a sledovat, jak se z jednotlivých teček objevuje obraz.

Společná charakteristika

Ačkoliv se všechny zmíněné kreativní činnosti v mnoha ohledech liší, řadu vlastností mají také společné. Především se jedná o jeden z nejlepších způsobů, jak zrelaxovat a zbavit se stresu. Vybírat můžete z široké nabídky různých motivů, nebo si třeba nechat vytvořit obraz podle vlastní fotografie. S připraveným plátnem se budete cítit jako umělec, vaše kreativní duše dostane prostor a můžete se tak dále rozvíjet.

Malování podle čísel, diamantování i tečkování v sobě skýtají dokonalý relax pro každého. Po náročném dni se můžete koncentrovat pouze na tvoření. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv metodu a motiv, s jistotou ve výsledku budete spokojení. Celý proces není příliš složitý, udělejte si radost některým z krásných obrazů.