Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Zvěčněte na plátno originální motiv, anebo se nechte unést abstrakcí

Malování je skvělou volnočasovou aktivitou, při níž dáváme prostor kreativitě a odpočineme si tak od každodenních starostí a stresu. Jestliže si nepřipadáte zrovna jako umělec, rozhodně to neznamená, že byste nemohli malovat. Nabízí se totiž různá řešení, jak hravě vytvořit krásná díla.

Plátno s libovolným motivem

Jestliže si netroufáte na tvorbu vlastního motivu, anebo jen chcete vyzkoušet něco nového, pak se vám jistě zalíbí malování podle čísel na plátno. Na výběr máte z různých předkreslených motivů. Zvolit můžete již připravený motiv, anebo si nechat vytvořit zcela vlastní třeba podle fotografie. Plátno je rozděleno do několika políček označených čísly, podle nichž pak malujete. Hravě tak zvládnete namalovat i zdánlivě složité obrazy.

Orámované plátno

Při výběru plátna máte dvě možnosti. První z nich je volba pouze srolovaného plátna, na něž můžete tvořit. Jestliže si však obraz chcete po vymalování pověsit, je lepší zvolit již orámované plátno. Malování podle čísel s rámem je totiž jednodušší – plátno je napnuté a připravené na malování, takže nebudete mít starosti navíc.

Vlastní tvoření

Pokud vás zrovna neláká malování podle čísel a namísto konkrétního motivu máte v oblibě spíše abstrakci, pak se nabízí skvělé řešení. Potřebovat budete pouze plátno, barvy a také izolepu.

  1. Ještě, než začnete s malováním, polepte plátno izolepou tak, aby vznikly různé obrazce.
  2. Každé z políček pak můžete vymalovat libovolnou barvou.
  3. Na závěr už pak jen stačí odstranit pásku a získáte originální obraz.

S malováním podle čísel se z vás stane umělec, aniž byste to o sobě dříve tušili. Vybírejte z různých motivů a zvěčněte je v barvách za pomoci štětce.

Blog