Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Vneste krásu jedinečných světových památek do svého interiéru

Na světě je nespočet nádherných míst, co rozhodně stojí za návštěvu. Například památky UNESCO, které jsou velmi významné. Ovšem vidět je na vlastní oči všechny lze jen stěží, ovšem nemusíte zoufat. Jejich krásu totiž můžete vnést rovnou do vlastního domova díky originálním obrazům. 

Památky UNESCO na světě 

Seznam světového dědictví neboli památky UNESCO obsahuje obrovské množství různých míst, která jsou něčím výjimečná. Nacházejí se po celém světe, dokonce i v naší zemi jich máme šestnáct. Jedná se o kulturní i přírodní unikátní památky, které stojí za to vidět. Mnohdy se jedná o okouzlující místo. Jestliže tedy zatím nemáte plány na svou příští dovolenou, podívejte se na seznam památek UNESCO a nechte se nalákat jejich krásou a historií. 

Evropské památky 

Památek UNESCO v Evropě je mnoho, pojďme se proto podívat alespoň na ty nejoblíbenější z nich.  

  1. Často navštěvovaná je Barcelona, kde můžete obdivovat díla architekta Antonia Gaudího.  
  1. Nedaleko nás leží proslulé rakouské město Salzburg.  
  1. Popularitě se těší také Národní park Plitvická jezera v Chorvatsku.  

Existuje ovšem řada dalších méně známých míst, která však jsou neméně atraktivní. 

Památky ve světě 

Pojďme se také podívat na oblíbená světová místa. 

  1. Velmi oblíbenou památkou je Machu Picchu v Jižní Americe.  
  1. Mezi další památky UNESCO ve světě patří také Taj Mahal v Indii.  
  1. Častou turistickou destinací je také Velká čínská zeď, Skalní dóm v Jeruzalémě, Terakotová armáda či třeba Golden Gate Bridge.  

To však zdaleka není vše. 

Římské Koloseum 

Jestliže se rozhodnete navštívit Itálii, přesněji Řím, pak byste rozhodně neměli minout KoloseumTo je významným dílem římské kultury a má bohatou historii. Jedná se o ikonické místo, které zná téměř každý. Provází ho různé příběhy, a tak je významnou památkou, které si vážíme dodnes. 

Katedrála Notre-Dame 

Tato pařížská katedrála je nádherným představitelem francouzské gotické architektury. Ocení ji tak hlavně milovníci architektury, ovšem její krása je patrná již na první pohled. I Notre-Dame má velmi bohatou historii – a stal se tak významným místem. 

Opera v Sydney 

Jestliže se posuneme do 20. století, v tomto období již vznikala odlišná architektonická díla. Jedním z těch nejvýraznějších je opera v Sydney, která je díky svému tvaru nezaměnitelná. Zajímavostí je, že v tomto operním sále najdeme největší mechanické varhany na světě, které jsou tvořeny 10 154 píšťalami. 

Vytvořte si vlastní obraz 

Okouzlujících a významných míst je na celém světě nespočet. Jestliže jste si některé z nich zamilovali, můžete si jejich atmosféru přinést rovnou domů. Staňte se na chvíli umělcem a zvěčněte motivy památek na plátno, které bude zdobit váš interiér. Díky možnosti malování podle čísel UNESCO to hravě zvládnete. 

Jestliže máte dobrodružného ducha a rádi byste navštívili všechny tyto památky, přibližte si je alespoň díky obrazu. Nabídka motivů je široká, takže si určitě vyberete.