Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Podzimní tvoření s dětmi – kreativní činnosti pro sychravé dny

Podzimní počasí není vždy příznivé, proto je třeba hledat volnočasové aktivity doma. S dětmi to může být složité. Ovšem díky kreativnímu tvoření můžete zabavit ratolesti i sebe. Vybírat můžete z různých technik, přičemž rozhodně zvládnete vytvořit jedinečná díla.

Zábava na doma

Během podzimu nás čeká spousta sychravých dní, kdy počasí nepřeje venkovním aktivitám. Proto přichází otázka, co dělat, když prší. Pro děti různého věku může být složité najít činnosti, které je zabaví a jsou vhodné i pro jejich rozvoj. Ovšem díky rozmanité nabídce kreativního tvoření se děti zabaví, a přitom si mohou vyrobit jedinečnou dekoraci – vlastní obraz jako opravdový umělec.

Malování podle čísel

Pro děti každého věku se perfektně hodí malování podle čísel. Jde o jednoduchou kreativní činnost. Stačí si vybrat ze široké nabídky motivů, dostupné jsou motivy zvířat, oblíbených postav z pohádek, ovšem i klasika jako květiny, příroda a podobně. Výběr motivu lze přizpůsobit věku dítěte. Dostupné jsou jednoduché obrazy, ale i komplikované motivy, které dítko zabaví na delší dobu. Malování podle čísel pro děti představuje kreativní výzvu. Ovšem díky předloze si s tvorbou obrazu hravě poradí.

Vlastní motiv

Pokud v nabídce nenajdete ten perfektní motiv pro podzimní tvoření, není třeba si zoufat. Pokud dítě touží po specifickém motivu, můžete si nechat vyrobit předlohu pro malování podle vlastní fotografie. Nejste tak ničím limitovaní. V každé sadě kromě praktické předlohy na plátně dostanete samozřejmě také sadu barev a štětců, aby byl proces tvoření co možná nejjednodušší a nemuseli jste si nic dokupovat.

Diamantové malování

Malování podle čísel je klasikou, kterou děti mají rády. V nabídce však najdete i další možnosti pro podzimní tvoření s dětmi. Jednou z nich je diamantové malování. Pro to je třeba o něco více trpělivosti, jelikož spočívá v lepení drobných kamínků na plátno podle předlohy. Tato činnost si však děti naprosto podmaní, podpoří jejich soustředění, jemnou motoriku a kreativitu.

Výběr motivů

Diamantové malování pro děti nabízí spoustu atraktivních motivů – z pohádek, říše zvířat a mnoho dalších. I v tomto případě si tak dítě může vybrat to, co se mu líbí nejvíc. Výběr konkrétního obrazu lze samozřejmě přizpůsobit také zdatnosti malého umělce. Dostupné jsou jednodušší motivy, se kterými si dítko poradí za kratší čas, ovšem i komplexnější obrazy, které žádají pořádnou dávku trpělivosti.

Domácí tvoření

Kromě diamantového malování a malování podle čísel se samozřejmě nabízí také řada dalších aktivit pro podzimní zábavu na doma. Zejména větší děti si zamilují tečkování – originální obraz, u kterého je třeba vyplňovat tečky a kolečka jednobarevným fixem pro vznik jednotného motivu. V nabídce Vymalujsisam.cz najdete ale také zažehlovací korálky, které znovu v nové verzi nabírají na popularitě po celém světě. I u nich si můžete vybírat z mnoha různých motivů a najít tak ten pravý přesně pro sebe.

Děti si kreativní tvoření zamilují! Díky širokému výběru různých aktivit jim můžete dopřát zábavu na dlouhé chvíle doma, a navíc se k nim s tvořením můžete kdykoliv přidat. Vyberte si techniku, při které zrelaxujete i vy a hodíte každodenní starosti okamžitě za hlavu.