Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Malování podle čísel jako způsob, jak si vyčistit hlavu po náročném dni

Malování je skvělou volnočasovou aktivitou, která vám uleví od každodenních starostí. Díky připraveným plátnům přitom nemusíte být zkušený umělec, stačí sledovat předtištěná čísla a vymalovat políčka určenou barvou. Postupně tak vzniká jedinečný obraz.

Uvolnění po náročném dni

Malování podle čísel je skvělý způsob, jak se můžete uvolnit a zbavit se napětí v těle. Tato aktivita vám umožní zapomenout na starosti a soustředit se na tvorbu krásného obrazu. Navíc, když máte hotovo, získáte okouzlující doplněk do svého bytu.

Nabízí se několik tipů pro malování podle čísel, abyste naplno zrelaxovali, dopřáli si chvilku pro sebe a zapomněli na starosti.

  • Malujte svým vlastním tempem, proces nemá smysl uspěchat.
  • Nepřemýšlejte příliš nad tím, jak bude obraz vypadat, až bude hotový. Zaměřte se spíše na detail.
  • Pokud se vám nedaří s určitou barvou, klidně zvolte jinou.
  • Pokud nemůžete najít správné číslo, můžete nahlédnout do návodu, či přejít na jiné.

Při malování se můžete skvěle odreagovat. To přijde vhod zejména po náročném dni. Výhodou předpřipravených obrazů je jejich jednoduchost, stačí jen vymalovat jednotlivá políčka, která v závěru splynou v okouzlující obraz.

Pomoc s únavou a vyčerpáním

Malování podle čísel vyžaduje soustředění a uvolněnost. Díky tomu, že se zaměříte na detaily, uklidníte svou mysl. Lze tak snížit úroveň stresu a napětí. Jde o skvělou relaxaci těla i mysli, díky které můžete snížit pocity únavy a vyčerpání.

Je zábavné sledovat svůj progres, s dokončením obrazu vás navíc čeká spousta radosti. Pocit úspěchu a dosažení cíle totiž může výrazně zlepšit náladu. Radost z vlastní tvorby vám tak může pomoci bojovat proti psychickému vyčerpání a únavě.

Malovat si můžete v podstatě kdekoli, ovšem nejlepší volbou je vybrat si doma klidné místo, kde se budete cítit dobře. Přidat můžete hrnek čaje či třeba zapálit si svíčku, abyste mohli opravdu zrelaxovat. Jde také o skvělou chvíli, kterou můžete sdílet s rodinou či přáteli.

Pestrá nabídka motivů

Pro malování podle čísel můžete vybírat z široké nabídky různých motivů. Záleží tak pouze na vás, pro jaký se rozhodnete. Zvolit můžete své oblíbené téma, ať už jde o zvířata, květiny, či třeba abstrakci. Právě tyto motivy se skvěle hodí pro relaxaci, dále pak například mandaly, příroda nebo různá oblíbená místa z celého světa. Kromě toho si navíc můžete vybrat pro malování podle čísel vlastní foto. Stačí zvolit oblíbenou fotografii a podle té pak pro vás profesionálové vyrobí unikátní plátno s čísly.

Malování jako součást večerní rutiny

Malování můžete zapojit do své večerní rutiny pro lepší spánek a regeneraci. Štětce a barvy jsou před spaním mnohem lepší volbou než používání telefonu či počítače. Uklidníte tak svou mysl a do postele půjdete s čistou hlavou. Je důležité vytvořit si pohodlné prostředí a soustředit se zcela na kreativní proces malování. Jakmile se naladíte na klidnou vlnu, bude se vám po skončení mnohem lépe usínat.

Malování podle čísel je skvělá aktivita, která může pomoci s únavou, zlepšit náladu, uvolnit mysl a podpořit spánek. Zahrnout ji můžete do své večerní rutiny, ovšem malování se hodí kdykoli, kdy chcete zrelaxovat. Vybírejte motivy z naší pestré nabídky a dopřejte si kreativní chvilku u plátna jen pro sebe.