Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Jednoduchost a elegance ve spojení s kreativitou – vyzkoušejte tečkování

Máte rádi tvoření a hledáte novou volnočasovou aktivitu, která vás bude bavit? Díky tečkování se můžete stát umělcem a vytvořit si vlastní originální obraz. Jde o netradiční techniku, se kterou hravě zvládnete přivést na svět jedinečné dílo.

 

Tečkovací metoda

Tečkování vám umožní vytvořit designový obraz, a přitom nepotřebujete mít žádné umělecké nadání. Celý proces je jednoduchý, stačí si jen vybrat motiv. Získáte tak předlohu, která je tvořena různě velkými tečkami a kolečky. Na vás už pak jen zbývá vyplnit tyto malé obrazce barvou podle vlastního výběru, třeba černou.

Nejenže si tak můžete vytvořit jedinečný obraz, ale během celého procesu zlepšíte svou koncentraci. Zaměříte se totiž pouze na danou aktivitu a zbavíte se všedních starostí. Stačí jen vzít fixu do ruky a vrhnout se na různá kolečka a tečky. Předloha vás bude sama navádět a vy si budete užívat , jak vám pod rukama postupně vzniká zajímavé dílo.

 

Decentní motivy

Technika tečkování není složitá, potřebovat budete pouze soustředěnost, pevnou ruku a čistou mysl. Tečkování nabízí způsob, jak si můžete alespoň na chvíli odpočinout od všech svých problémů a zaměřit se pouze na tvoření. Dopřejte si chvilku pro sebe, buďte kreativní a dejte volným průchod svým myšlenkám. Při této aktivitě je třeba soustředit se pouze na tečky, které vás budou postupně vést.

Mezi oblíbené motivy patří třeba květiny. V jednobarevném provedení jsou působivé, vyniknou tak všechny detaily. Vybírat můžete z řady druhů, ať už máte rádi tulipány, nebo spíš sedmikrásky. Mezi další oblíbené motivy rozhodně patří zvířata, v běžném i abstraktním provedení. Na výběr máte z mnoha různých zvířat, takže je snadné najít své oblíbené a to ztvárnit pomocí teček.

 

Působivé obrazy

Pro tečkování ani návod nebudete potřebovat – celý proces je opravdu jednoduchý. Stačí se držet předlohy na plátně. Vyplněním všech políček pak vznikne vaše dílo, a to když se všechny tečky vizuálně spojí ve vybraný motiv.  

 

Vlastní obraz podle fotky

Kdybyste si přeci jen nevybrali ze široké nabídky různých motivů, nabízí se další možnost. Můžete si nechat vytvořit předlohu podle vlastní fotografie. Výběr motivu tak záleží zcela na vás, může jít třeba o rodinnou fotografii. Možnost výroby vlastního motivu dělá z tečkování skvělý dárek pro vaše blízké. Zvolte si proto fotku, která si je získá!

Může jít o milou vzpomínku, či cokoliv, co pro vás či obdarovaného má význam. Žádné složité nástroje na tečkování nejsou potřeba, stačí jen objednat si předpřipravenou sadu s motivem, který se vám líbí. V sadě vám přijde předloha motivu na plátně a také 2 fixy různé tloušťky ve vybrané barvě. Tyto dvě věci jsou vše, co k tečkování budete potřebovat.

V sadě pro tečkování najdete zkrátka vše, s čím zvládnete vytvořit svůj finální obraz. Zbytek pak už záleží pouze na vás – vezměte fixu do ruky, zahoďte starosti a pusťte se do tvoření.