Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Jaké obrazy podle čísel zvolit pro prarodiče

Malování podle čísel se stalo populární činností pro všechny věkové kategorie. Dospělí si je oblíbili z mnoha důvodů. Mezi ty se řadí uklidnění a lepší zvládnutí stresových situací, rozvoj kreativity, ale i oživení místnosti, kde může výsledný obraz být. Zároveň ho mají rádi pro své děti, které dokážou zdravě zabavit, a ještě mohou tuto aktivitu vykonávat společně. To mohou s dětmi tvořit i prarodiče.

Malování podle čísel

Malování podle čísel pro začátečníky nabízí úžasné vyžití i pro starší ročníky. Mohou se mu věnovat doma, na terase nebo v klidu na své zahrádce. Nemusí nikam docházet, kdykoliv si od něj mohou vzít přestávku a zase se pak k němu ve volném čase s chutí vrátit.

Je to také perfektní nápad na dárek pro babičku i dědečka nebo vaše další blízké, které dokáže překvapit a potěšit. Nejenže se bude dít nějaká aktivita, ale výsledek se posléze může umístit na místo, kde dozdobí okolní prostředí. Obdarovaní budou mít nádhernou vzpomínku na toho, kdo je takto rozradostnil.

Jaké obrazy jsou pro prarodiče nejlepší?

Motivů je nepřeberné množství a dělí se dle stupně obtížnosti. Je tedy na vašem uvážení, který stupeň zvolíte, samozřejmě v závislosti na člověku, který bude obraz dále tvořit. Začínáte-li s tímto malováním, zvolte motiv, který bude jednoduchý. Jsou-li už zkušenosti, není problém upřednostnit náročnější díla. Má babička ráda květiny? Vyberte pro ni jeden z obrazů s tímto motivem!

Fotografie

Pro prarodiče bude nejvíce ocenitelný takový dárek a obrázek, ke kterému budou mít osobní vazbu.  To stoprocentně zaručí malování podle čísel z fotky členů rodiny. Nebo například vzpomínková fotografie samotných prarodičů, může být i jejich svatební. Obraz z vlastní fotografie můžete nechat objednat na plátno dle požadovaných rozměrů. Fotografie lze také uzpůsobit na výšku, na šířku nebo lze požádat o pouhý výřez.

Při výběru je potřebné myslet na to, že danou fotografií ovlivníte stupeň obtížnosti výsledného obrazu k vymalování. Velké plochy a jednotné pozadí bude pro malíře perfektní volbou, zvířata a lidé taktéž. Současně je nutné brát v potaz i ostrost a dostatečné osvětlení fotografie. Nebude-li vhodná, od grafiků se vám vrátí s poznámkou, že tuto fotografii pro účely vytvoření obrazu nelze použít. Po schválení fotografie a předběžného grafického návrhu už jen získáte kompletní sadu; plátno, předlohu dle barev, samotné barvy a štětce. Jedná-li se o dárek, je dobré obraz předem objednat již natažený na rámu. Celý obraz se bude nejen lépe malovat, ale může také ihned po dokončení viset na zdi.  

Na takovýto dárek bude každý rád s láskou a vděčností vzpomínat.