Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Jak velký obraz podle čísel mám na začátek zvolit?

Malování obrazů podle čísel je perfektní relaxační činností, která vás může zabavit na dlouhé hodiny. Pokud však s malováním teprve začínáte, je důležité jít na to zlehka. Díky výběru správného obrazu, respektive jeho motivu a velikosti, si snadněji udržíte motivaci a jistě se tak do této činnosti rychle zamilujete.

Malování na plátno podle čísel

Pro malování na plátno podle čísel nemusíte být zrovna umělcem. Tento koncept je totiž stvořen pro každého, nehledě na věk a zkušenosti s malováním. Samotné plátno vás totiž povede krok po kroku, aby vznikl ten nejkrásnější obraz.

Pravidla jsou jednoduchá – na plátnu je načrtnutý vybraný motiv, jednotlivá políčka jsou přitom označena čísly. Pak už jen stačí spárovat číslo na plátně s číslem kelímku s barvou. Na vás už tak je pouze vzít štětec do ruky a pustit se do tvoření.

Sada obsahuje vše, co budete potřebovat:

  • plátno s předpřipravenou kresbou,
  • barvy namíchané přesně pro váš obraz,
  • štětce různých velikostí.

Výběr vhodného motivu

Pokud patříte mezi začátečníky, pak je důležité pečlivě vybrat vhodný motiv a velikost obrazu. Nejmenší velikostí obrazů v nabídce je zpravidla 40x50 centimetrů, či případně 40x60 centimetrů. Menší plátno je skvělou volbou pro začátek. Můžete se tak pečlivě seznámit s touto technikou a tvorba obrazu nebude příliš zdlouhavá.

Jestliže si malování podle čísel zamilujete, pak můžete pokračovat k větším obrazům – čeká vás spousta zábavy.

Kromě samotné velikosti obrazu je klíčový také výběr motivu. Jako začátečníci oceníte spíše jednodušší obrazy. Ty se skládají z větších políček v menším počtu a jsou tak skvělým startem. U jednoduchých motivů se nemusíte bát sáhnout ani po větší velikosti. Vždy však dobře zvažte, zda je taková volba správná. Dokončení složitého obrazu se může stát v začátcích frustrující, pokud po mnoha hodinách stále nevidíte výsledek.

Proto se vyplatí začít s jednodušším motivem – stačí jen pár tahů štětcem a můžete se kochat výsledkem. Po prvním úspěchu bude mnohem lehčí přejít k větším výzvám. Oblíbenou volbou jsou obrazy podle vlastní fotografie, jakmile s malováním pokročíte, namísto připravených motivů si můžete namalovat i svou fotku.

Malování podle čísel s rámem

Nejen pro začátečníky je skvělou volbou malování podle čísel s rámem. V nabídce najdete dvě možnosti – srolované plátno, či právě plátno již napnuté na rám. Plátno s rámem nabízí řadu výhod. Nebudete si muset dělat další starosti, namísto toho stačí obraz položit na podložku či stojan a pustit se do tvoření, komfortně a snadno. Jakmile je hotovo, můžete si svůj kousek umění rovnou pověsit na zeď. Získáte originální doplněk svého interiéru.

Malování podle čísel je vhodné pro každého, dospělí i děti si ho zamilují. Stačí přitom jen trocha odvahy a trpělivosti, vzít štětec do ruky a pustit se do tvoření.