Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

Banksy: Autor jedinečných děl opředených tajemstvím

Banksy je pseudonymem, pod kterým se skrývá anglický pouliční umělec. Svá díla tak tvoří na venkovních zdech, chodnících či třeba vratech. Kromě jedinečného umění je však zajímavostí, že identita tohoto umělce je neznámá.

Banksy: Populární pouliční umělec 

Banksy je legendární streetartový umělec, který má velmi specifický styl tvorby. Během 90. let začal svou kariéru na bristolské undergroundové scéně a jeho tvorba se později rozšířila do celého světa. Vzhledem k tomu, že pouliční tvorbu lze jen stěží přenést do galerie, vystavovány jsou autentické repliky. Takovou si navíc můžete pořídit i domů, například jako obraz. Banksy graffiti znázorňuje kontroverzní témata, kterými reaguje na aktuální společenské problémy.  

Kdo je Banksy?

Skutečná identita tohoto umělce je neznámá, ovšem objevily se spekulace o tom, kdo se pod tímto jménem skrývá. Jednat by se mělo o švýcarského umělce jména Maître de Casson, ten však popírá, že je to pravda. Lze se tedy jen dohadovat, kdo stojí za specifickou pouliční tvorbou. Vzhledem k tomu, že tento umělec vytváří specifické motivy, jeho tvorba se stala velmi oblíbenou. Můžete si proto pořídit třeba Banksy plakát, který se stane jedinečným prvkem jakéhokoliv interiéru.

Moderní výzdoba interiéru

Kromě plakátů můžete jednotlivé motivy získat také v jiné podobě – Banksy obraz se bude skvěle vyjímat v moderních interiérech. Díky jisté dávce kontroverze obrazy rozhodně upoutají pozornost. Vybírat můžete z různých témat podle toho, co je vám nejbližší.

Vlastní tvoření obrazu

Jestliže vás zaujala tvorba tohoto umělce a chtěli byste se jí přiblížit, vyzkoušejte malování podle čísel Banksy. Získáte plátno s předtištěným motivem, jenž si vymalujete podle čísel. V sadě obdržíte i:

Takže na vás bude už pouze tvořit. Postupně tak získáte jedinečné dílo, přičemž nemusíte být zdatným malířem. Umění toho v sobě skrývá mnoho, přičemž má rozhodně co nabídnout. Ať už chcete obdivovat jednotlivá díla, anebo si vyzkoušet jejich tvoření, Banksy nabízí celou řadu zajímavých motivů.