Zaregistrujte se a získejte kredit 50,- Kč na váš první nákup.

5 aktivit, které vás v chladných podzimních dnech zabaví

Podzimní dny jsou často deštivé, příležitostí pro venkovní aktivity ubývá. Ovšem i doma na vás čeká spousta zábavy. Výběrem té pravé aktivity si můžete užít příjemný den, i když počasí zrovna nepřeje.

1.    podzimní procházka

Ačkoliv podzim bývá chladný a upršený, přesto lze vychytat pár chvil, kdy sluníčko ještě svítí a venku je krásně. Pokud tomu tedy počasí přeje, vyrazte do přírody. Užijete si tak ještě hřejivé sluneční paprsky, ze kterých můžete načerpat energii na zimu. Na podzim se příroda barví spoustou krásných odstínů, vyrazit tak můžete kamkoliv. Jestliže sluníčko už nesvítí a den je zamračený, nenechte se odradit, a přesto vyrazte do přírody. Stačí se jen pořádně obléknout. I chvilka na čerstvém vzduchu totiž může zlepšit vaši náladu.

2.    pečení

Pokud vás počasí odrazuje od venkovních aktivit, je načase zabavit se doma. Jednou ze skvělých aktivit, do které můžete zapojit třeba celou rodinu, je pečení. Vyberte si svůj oblíbený recept a připravte sladké či slané potěšení pro své blízké. Při pečení se skvěle zahřejete, můžete hodit za hlavu každodenní starosti a alespoň na chvíli se věnovat činnosti, u které si odpočinete. Pak už jen stačí uvařit si čaj, zachumlat se do teplé deky a dopřát si chvilku pro sebe.

3.    filmový večer

Podzimní období přímo vybízí k odpočinku v teple domova. Pokud tedy hledáte způsob, jak si den zpříjemnit a zkrátit si dlouhou chvíli, pusťte si film. Tato aktivita se skvěle hodí pro jednotlivce, ale i celou rodinu. Dejte si něco dobrého, vyberte si film či seriál a na nějaký čas se soustřeďte pouze na filmový svět. Studené počasí venku vás tak nemusí vůbec trápit.

4.    diamantové malování

Jestliže rádi tvoříte, pak jsou dlouhé podzimní večery přímo stvořené pro kreativní činnosti. Pokud nepatříte zrovna mezi umělce, zvolte například diamantové malování. Jde o nenáročnou techniku, kterou zvládne každý. V sadě na diamantování dostanete lepivé plátno, drobné kamínky a diamantovací pero. S jeho pomocí pak stačí jen klást kamínky na plátno podle symbolů, které jsou na něm předtištěné. Celý proces si žádá značnou trpělivost, ale postupem času můžete sledovat, jak vám pod rukama vzniká jedinečný obraz.

5.    malování podle čísel

Kreativních činností není nikdy dost, kromě diamantového malování tedy můžete vyzkoušet i malování podle čísel. Podzimní procházka unaví vaše tělo, při kreativním tvoření můžete zas příjemně unavit i mysl. V sadě dostanete plátno s předtištěným motivem, sadu barev a štětců. Na vás je vyplnit jednotlivá políčka příslušnými barvami. I když se v malování zrovna nevyznáte, díky jasnému postupu zvládnete vytvořit perfektní dílo, které si můžete doma hrdě vystavit.

Výběr motivu

Ať už vás lákají diamantové obrázky, či malování podle čísel, čeká na vás rozmanitá nabídka. Dostupné jsou různé motivy, od zvířat, přes přírodu až po významné památky a města. Každý si tak snadno najde design, který se mu bude líbit nejvíc. A pokud by vás přeci jen nic nezaujalo, můžete si nechat vyrobit předlohu dle vlastní fotografie.

Ačkoliv podzim nebývá obdobím plným sluníčka a pozitivní energie, není třeba uchylovat se k chmurám. Čeká vás spousta volnočasových aktivit, díky kterým si můžete zlepšit náladu, zabavit se, a přitom třeba i něco vytvořit.